Coaching en Training

Psychosociale begeleiding
Deze vorm van begeleiding richt zich op problemen op zowel psychisch als sociaal vlak. Psychosociale begeleiding helpt je bij het krijgen van inzicht in de situatie. Door middel van gesprekken en andere werkvormen krijg je weer grip op je leven, (her) ontdek je je eigen kwaliteiten welke je kunt toepassen in de toekomst om op een andere wijze met de dingen die je tegen komt om te kunnen gaan. De eigen verantwoordelijkheid van jou zal hierbij op de voorgrond staan. Gesprekken en oefeningen zullen de balans herstellen en je inzicht geven in eigen kracht en mogelijkheden.

Coaching 
Persoonlijke ontwikkeling staat centraal, als coach ondersteun ik in het helder krijgen wat je wilt, vindt, voelt en doet. Daarbij ga ik uit van eigen verantwoordelijkheid, help ik bewustwording te creëren in patronen die jou belemmeren en onderzoeken we de talenten en drijfveren die jou kunnen versterken.
Inzicht in je eigen gedrag en handelen, geeft rust, maakt energie en geeft overzicht.Mijn aanpak gaat er vanuit dat jij alles in je hebt om je doel te bereiken of het probleem op te lossen. Mijn coaching maakt gebruikt van een groot aantal technieken en oefeningen die ingezet kunnen worden als de situatie daarom vraagt. Ik kijk dan ook samen met je, welke techniek het beste bij je past, wat voor jou prikkelend is en het snelst resultaat oplevert.

Trainingen

Stresskip op stok
Doorbreek het taboe rondom werkstress.

En dat is nodig want 60% van de Nederlandse werknemers heeft te maken met stress. Werkstress is een veel voorkomend verschijnsel. Het komt voor in alle bedrijfstakken en in alle soorten beroepen. Stress kan werk gerelateerd zijn of door privéomstandigheden komen of een combi van beide. Als je bedenkt dat 1 verzuimdag al snel €250,- kost, is Niets doen geen optie. Stress is te voorkomen, de training Stresskip op Stok helpt mee om werkdruk en stress te lijf te gaan om met passie en plezier te werken. De training is afgestemd op alle sociale aspecten voor een balans tussen werk en privé. We onderzoeken de oorzaken, gevolgen en signalen om stress te erkennen en herkennen, wat je eraan kan doen en hoe je in balans komt en blijft. Dit doen wij door gerichte vragen te stellen, te reflecteren, fysiek en geestelijk mensen uit te dagen en in beweging te zetten. Denken, voelen, willen en doen staat centraal in onze training, waardoor praktijk en theorie naadloos op elkaar aansluiten. Het resultaat is dat uw organisatie op korte termijn een toename zien in duurzame inzetbaarheid = minder verzuim, betere prestaties, resultaten, klanttevredenheid en medewerkers die eigenaarschap vertonen. Hoe eerder je stress bespreekbaar maakt en aanpakt, hoe groter de kans op balans en het vinden van jouw gouden ei!

Vis in’t bakkie

Communicatie vormt bij familiebedrijven vaak een uitdaging, intern blijkt het lastig om open naar elkaar te zijn. Om als familie een blijvende, inspirerende en stabiele basis aan het bedrijf te kunnen bieden is de manier van communicatie van essentieel belang.

GoMaris daagt het familiebedrijf/het individu uit om zelf antwoord te kunnen geven op de vraagstukken die zij hebben. De familie zal na de training in staat zijn om constructief aan de slag te gaan en vervolg te geven aan de ontwikkeling die zij begonnen zijn.

Na het volgen van Vis in’t bakkie is de familie (beter) in staat om:
– Te reflecteren op je eigen situatie, persoonlijk en bedrijfsverband
– Wens in kaart te brengen voor de toekomstige persoonlijke ontwikkeling
– Zicht op de eigen rol en samenwerking
– Effectiever te communiceren en samenwerken
– Balans te creëren
– Meer kracht, plezier en energie te ervaren